DMS open source | begrip uitgelegd - DMSsystemen.nl

DMS open source

De afkorting DMS staat voor Document Management System. Open source staat voor gratis, vrij te gebruiken, vrij te raadplegen. In het Nederlands is DMS open source dus een gratis systeem om uw documenten te beheren. U hoeft geen dure software aan te schaffen, u betaalt geen cent voor een systeem dat al uw documenten professioneel en efficiënt beheert.

Met een DMS open source pakket kunt u om te beginnen vanuit elke (werk)plek, dus ook bijvoorbeeld vanuit uw smartphone, uw documenten beheren. Dat wil zeggen dat u de documenten makkelijk, snel en gratis kunt delen met collega’s, personeel, klanten en andere netwerkcontacten. En natuurlijk kunt u op elk gewenst tijdstip binnen uw documenten aan de slag.

Maar u kunt met DMS open source ook nog een digitaal archief maken en beheren, uw e-mail archiveren en als het nodig is documenten vernietigen. Deze mogelijkheden zijn allemaal zeer geschikt voor bedrijven met personeel of klanten in het buitenland, maar ook voor kleinere bedrijven en private personen die snel en efficiënt documenten willen bewerken, zonder daarvoor te hoeven betalen.
Het beheren van uw documenten met behulp van een DMS open source systeem, zorgt er dus voor dat uw documenten niet alleen snel, efficiënt en professioneel beheerd worden, maar bovendien gratis. Een DMS open source systeem is dus zeer geschikt om uw werkprocessen te versnellen, waardoor u meer werk gedaan krijgt.