DMS systeem | uitleg begrip - DMSsystemen.nl

DMS systeem

Een DMS systeem helpt bij het overzichtelijk houden van het papierwerk binnen een organisatie. Dagelijks worden veel documenten aangemaakt en verspreid. U kunt hierbij denken aan inkoopfacturen, verkoopfacturen, correspondentie, rapporten en vertrouwelijke documenten. Het is daarom soms lastig om een overzicht te houden. U kunt met behulp van een DMS systeem uw organisatie zo organiseren dat alles overzichtelijk blijft. Digitale documenten worden geordend en papierwerk gedigitaliseerd. Vervolgens kunt u de documenten digitaal laten archiveren en indexeren. Hierdoor kunt eenvoudig uw bestanden en documenten terug vinden en delen. U kunt ook vertrouwelijke bestanden delen met behulp van een DMS systeem. U bepaalt zelf als gebruiker van het systeem wie de documenten mag inzien en wie niet.

DMS systeem helpt bij het nieuwe werken

Een DMS systeem kan online geïnstalleerd worden waardoor het eenvoudig wordt om vanuit huis documenten in te kijken. Hierdoor kunt u eenvoudiger thuis werken en dossiers van cliënten doorlezen. Dit maakt het nieuwe werken mogelijk. Het voeren van wijzigingen in documenten wordt ook eenvoudiger. U kunt namelijk eenvoudig zelf wijzigingen aanbrengen in uw documenten. Het voordeel van wijzigingen aanbrengen in documenten binnen een DMS systeem is dat collega’s de wijzigingen direct kunnen inzien. Waardoor u sneller kunt samenwerken in bestanden binnen een DMS systeem.

Vertrouwelijke documenten

De toegang tot uw documenten binnen een DMS systeem is altijd beveiligd. Hierdoor kan niet iedereen toegang krijgen tot uw bestanden, waardoor vertrouwelijke documenten ook echt vertrouwelijk blijven. Helaas is het niet mogelijk om alles te automatiseren met een DMS systeem. U kunt bijvoorbeeld niet de post uit zichzelf laten scannen en invoeren, Maar er zijn documenten die wel automatisch kunnen worden verwerkt. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een oplossing voor uw e-mail. E-mails worden automatisch opgeslagen in uw DMS systeem. Waardoor u met de e-mail module snel en eenvoudig oude mailtjes kunt terug vinden. U kunt in overleg zelf bepalen welke zaken geautomatiseerd kunnen worden. Uiteraard kunt u wel sommige zaken handmatig scannen en verwerken in uw DMS systeem.