DMS advies en hulp | ICT informatiecentrum – DMSsystemen.nl

DMS advies

 • Welke advies heeft u nodig?
 • Wie levert u de noodzakelijke kennis en informatie?
 • Gebruik de gratis DMS box als u een DMS oplossing of leverancier zoekt

  Uw DMS project begint op het moment dat u zich realiseert dat uw organisatie een nieuw document management systeem nodig heeft. Vanaf dat moment voltrekt het project zich in de volgorde: oriëntatie, voorbereiding, selectie en implementatie. Ervaring met DMS projecten, kennis en informatie spelen in alle fases een belangrijke rol. De meeste organisaties beschikken daar logischerwijs onvoldoende over. Advies en hulp van buitenaf is dan nodig.

  Onafhankelijk DMS advies nodig? Wij kunnen u helpen.

  Waarom is DMS advies nodig?

  Ieder IT project is kennisintensief. Ook bij uw DMS project is daarom kennis over DMS oplossingen en de technologie daarachter nodig. Maar ook kennis over specifieke document management oplossingen die u overweegt en kennis over uw processen zijn essentieel om een DMS project in goede banen te kunnen leiden. De kans is klein dat u al die kennis zelf in huis heeft. Anderen zullen u daarom van informatie en adviezen moeten voorzien en hulp moeten bieden.

  Zelf doen en uitbesteden

  Het hele project op eigen kracht doen, brengt risico’s met zich mee. Bij aanvang van uw project en tijdens de uitvoering ervan weet u namelijk niet wat u niet weet. Als u niet precies op de hoogte bent van alle mogelijkheden van moderne document management oplossingen, is de kans groot dat u te veel gaat handelen op basis van wel aanwezige kennis. Het gevaar daarvan is dat u een DMS oplossing selecteert die veel lijkt op wat u nu al in huis heeft. Dit is een verschijnsel dat ‘oud denken’ wordt genoemd in het boek ‘Komt een CEO bij de IT dokter’. U ontvangt dit boek als onderdeel van de gratis DMS box. DMS specialisten van buitenaf benaderen uw project met meer kennis en ervaring en kijken met een frisse blik naar uw organisatie en werkprocessen. De kwaliteit van uw project verbetert hierdoor.

  Onafhankelijk advies

  DMS leveranciers kunnen u het best van iedereen vertellen over hun softwareoplossingen, ontwikkelingen, toepassingen en implementatietrajecten. Hun kennis en ervaring zijn belangrijk en noodzakelijk, maar kent in sommige situaties een groot nadeel: zij zijn niet onafhankelijk in hun adviezen over hun oplossingen en de wijze waarop zij deze implementeren. Kwalitatief zullen zij uitstekend werk leveren, maar het belang om software of uren te verkopen blijft aanwezig. Onafhankelijk advies is alleen mogelijk als die belangen er niet zijn.

  Consultants die u onafhankelijk DMS advies kunnen geven kijken met u mee naar hoe beslissingen tot stand komen en stellen op het juiste moment de juiste vragen. Zij trappen op de rem als er stappen worden overgeslagen en kunnen ook adviseren iets niet te doen of uit te stellen. Voor hen is het selectietraject niet alleen een keuze uit oplossingen en leveranciers, maar in eerste instantie een vaststelling van het probleem dat u met de nieuwe DMS software wilt oplossen. Als u die vorm van ondersteuning nodig heeft, kan het ICT informatiecentrum u helpen. Lees hier meer over onafhankelijk DMS advies

  Welke adviezen en hulp heeft u nodig?

  Het ICT informatiecentrum biedt twee manieren om u voor advies en hulp met de juiste adviseurs en specialisten in contact te brengen. Daarbij zijn wij onafhankelijk en hebben wij er geen belang bij of u met één of meerdere van hen uiteindelijk zaken doet. Die keuze is aan u.
   

  DMS OPLOSSING

  Weet u nog niet welke DMS oplossing u nodig heeft, dan vindt u de juiste specialisten via de DMS box. Zij adviseren u over eigenschappen, ontwikkelingen, mogelijkheden en toepassingen.

  Bekijk DMS box

  DMS ADVIES

  Zoekt u begeleiding in uw project, hulp bij het selecteren of een klankbord, dan helpt onafhankelijk advies u verder.
   

  Lees verder