Open Source DMS | Gratis DMS software – DMSsystemen.nl

Open source DMS software

Er zijn document management systemen die beschikbaar zijn als open source oplossing. Dat houdt niet automatisch in dat de software ook gratis is. Met de DMS box ontvangt u meer informatie over open source DMS en kunt u beter bepalen wat de waarde ervan kan zijn voor uw organisatie.

Anders dan andere DMS software

Het belangrijkste verschil tussen ‘gewone’ DMS software en open source document management systemen, is dat bij de laatste de broncode vrij beschikbaar is. De broncode zijn de programmaregels waaruit het DMS systeem is opgebouwd. Bij open source software kunnen gebruikers die programmaregels vrij gebruiken. Aanpassen, uitbreiden of verwijderen is dus ook mogelijk, zonder dat daarvoor toestemming nodig is van de oorspronkelijke ontwikkelaar. Omdat iedereen een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de software, ontstaan snel nieuwe functies en verbeteringen.

Open source DMS systemen

Er bestaat DMS software die als open source oplossing wordt aangeboden, vaak gratis. In het DMS software overzicht kunt u deze oplossingen tegenkomen. Gaat u een document management systeem selecteren, maak daarbij dan ook gebruik van de gratis DMS box.